پارچه پشمی یکی از پرطرفدارترین و پراستفاده ترین پارچه های پاییزه و زمستانه به شمار می رود. این پارچه جذاب انواع مختلفی دارد و برای دوخت مدل های مختلف کت و پالتوی زمستانه استفاده می شود.
استفاده از این پارچه خاص و باکیفیت به شما کمک می کند تا بتوانید یک استایل زیبا برای روزهای سرد سال داشته باشید. یکی از نکاتی که همواره درباره پارچه های پشمی مورد توجه است، نحوه مراقبت و شستشوی آن ها است.
این پارچه ها به خاطر ویژگی های منحصر به فردشان، از جمله گرما، نرمی و زیبایی، همواره مورد توجه طراحان و مصرفکنندگان قرار دارند. اما نگهداری و شستشوی آن ها به دقت و توجه ویژه ای نیاز دارد.
شستشوی نادرست پارچه پشمی می تواند منجر به آسیب به الیاف، تغییر شکل و حتی از بین رفتن کیفیت پارچه شود. بنابراین، آگاهی از روش های صحیح شستشو و مراقبت از پارچه های پشمی نه تنها به حفظ زیبایی پارچه کمک می کند، بلکه عمر مفید آن ها را هم افزایش می دهد.
شستن لباس بافتنی و پشمی کار سادهای نیست و نیاز به صبر و حوصلۀ زیادی دارد. بسیاری از مردم ترجیح میدهند در پاییز و زمستان لباس پشمی خود را نشویند تا گوله یا جمع نشود.
با این حال شستشوی لباس پشمی و بافتنی اهمیت بسیاری دارد، چرا که ممکن است باکتری و میکروبها در داخل بافت لباسهای پشمی رشد کنند و تکثیر شوند. بنابراین شستن این مدل لباسها را در برنامه شستشوی خود قرار دهید.
اگر میخواهید هنگام شستشو لباس پشمی شما آسیب نبیند و سالم بماند، این مقاله را دنبال کنید تا یک لباس بافتنی یا پشمی سالم و تمیز در اختیار داشته باشید.
از ماشین لباسشویی استفاده نکنید
بر خلاف تصور بسیاری از مردم، توصیه میکنیم لباس، شال گردن و دستکش بافتنی یا پشمی را در ماشین لباسشویی قرار ندهید. چرا که چرخش ماشین لباسشویی و میزان دمای آب گرم به بافت لباس پشمی آسیب میرساند و ممکن است روی لباس شما را گوله کند.
اگر روی تَگ لباس پشمی نوشته شده است: شستن با ماشین لباسشویی مانعی ندارد، باز هم در انجام این کار شک کنید و سعی کنید این مدل لباس را با دست بشویید. با این حال بهترین کار این است که لباس پشمی خود را به یک خشکشویی قابل اعتماد بسپارید.
کارکنان خشکشویی نحوه شستشوی لباس پشمی را بهتر میدانند، تخصص این کار را دارند و مانع آسیب به لباس پشمی میشوند.
لباس پشمی را در آب سرد قرار دهید
آب داغ به بافت لباس پشمی آسیب میرساند. بنابراین بهتر است از آب سرد به منظور شستشوی لباس پشمی یا بافتنی خود استفاده کنید. آب سرد کمترین میزان آسیب را به لباستان وارد میکند.
اگر لباس پشمیتان بزرگ است، یک قاشق چای خوری ماده شوینده به ظرف آب سرد اضافه کنید. اگر میخواهید یک لباس کوچک، شال گردن یا دستکش بشویید، از نصف یک قاشق چای خوری ماده شوینده استفاده کنید.
پیش از شستشوی لباس، 10 تا 15 دقیقه فرصت دهید تا آب به بافت لباس پشمی یا بافتنی نفوذ کند و کاملا خیس شود.
به آرامی لباس بافت را بشویید
مواد شوینده حل شده در آب را روی لباس پشمی بریزید تا مواد شوینده جذب لباس شوند. سپس به آرامی لباس پشمی را بشویید.
اگر ناخنتان بلند است از دستکش پلاستیکی آشپزخانه استفاده کنید تا لباستان نخکش نشود و آسیب نبیند.
پس از شستشوی کامل لباس پشمی، آن را از آب کثیف بیرون آورید و با ملایمت فشار دهید تا آب چرک از آن خارج شود.
دوباره لباس پشمی یا بافتنی را با آب سرد بشویید
لباس، شال گردن یا دستکش بافتنی یا پشمی را زیر آب سرد قرار دهید تا هیچگونه ماده شونده در بافت لباس باقی نماند. در آب کشی لباس پشمی دقت کنید، چرا که ممکن است مواد شوینده، لکه یا کثیفی لابهلای بافت لباس باقی بماند.
مرحله آب کشی را چندین بار تکرار کنید تا لباس بافتنی یا پشمی کاملا پاک شود. در این مرحله نیز به لباس چنگ نزنید و آن را محکم فشار ندهید تا گوله نشود.
لباس پشمی را با یک حوله خشک کنید
در صورتی که لباس پشمی کاملا خیس است، هیچگاه از بند آویزان نکنید. با این روش لباستان دیرتر خشک میشود. بهترین روش خشک کردن لباس پشمی با استفاده از حوله است:
- یک حوله بزرگ و تمیز را روی زمین پهن کنید.
- لباس، شال یا دستکش پشمی خود را روی حوله پهن کنید.
- پایین حوله را روی لباس پشمی قرار دهید و لباس را به آرامی رول کنید، به طوری که حوله روی لباس قرار گیرد.
- حوله را فشار دهید تا آب اضافه لباس پشمی را بگیرید. این مرحله را چند بار تکرار کنید تا آب اضافه لباس گرفته شود.
- سپس لباس بافتنی یا پشمی را از روی حوله بردارید تا در هوای آزاد قرار گیرد.
لباس بافتنی خیس را تا نکنید
در مرحله قبل، لباس پشمی را با کمک حوله خشک کردید. با این حال لباس پشمی کاملا خشک نشده و کمی نم دارد. هیچگاه لباس پشمی مرطوب را تا نکنید.
لباس را همانگونه که هست روی یک سطح تمیز قرار دهید و با دست کاملا صاف کنید تا به شکل خودش خشک شود و جمع نگردد.
ممکن است خشک شدن لباس پشمی کمی طول بکشید. با این حال اگر میخواهید لباستان سالم بماند و گوله نشود، بهتر است از اتو استفاده نکنید یا در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. همچنین استفاده از خشککن ماشین لباسشویی آسیب جدی به لباستان وارد میکند.
پارچه پشمی را چطور اتو کنیم؟
بعد از شستشو و خشک کردن پارچه های پشمی، نوبت به اتوکشی آن ها می رسد. اتوکشی این پارچه ها هم به دقت و توجه ویژه ای نیاز دارد. برای اتوکردن آن ها لازم است دمای اتو را روی حالت پشم یا دمای پایین تنظیم کنید. حرارت بالا باعث سوختن یا آسیب به الیاف پشمی می شود. همچنین در حین اتوکشی این پارچه ها از بخار آب استفاده کنید. بخار به نرم شدن الیاف کمک می کند و چین و چروک ها را بهتر از بین می برد.
برای جلوگیری از تماس مستقیم اتو با پارچه، می توانید از یک پارچه نازک و تمیز (مثل پارچه نخی) به عنوان محافظ استفاده کنید. این کار مانع از سوختن یا براق شدن سطح پارچه می شود. همچنین اگر ممکن است، پارچه را از سمت پشت اتو کنید.
این کار خطر آسیب به سطح پارچه را کم می کند. سعی کنید اتو را به آرامی و با حرکات یکنواخت روی پارچه حرکت دهید. از فشار زیاد روی اتو خودداری کنید تا از تغییر شکل پارچه جلوگیری شود. علاوه بر این، هرگز پارچه پشمی را در حالت بسیار مرطوب اتو نکنید، زیرا این کار باعث تغییر شکل پارچه می شود. بعد از اتوکشی، پارچه را به آرامی آویزان کنید یا روی یک سطح صاف قرار دهید تا از چین و چروک دوباره جلوگیری شود.
جمع بندی
همان طور که دیدید، در این مطلب درباره اصول شستشو و مراقبت از پارچه های پشمی صحبت کردیم. پارچه های پشمی حساسیت زیادی دارند بنابراین در حین شستشوی آن ها لازم است نکات مهمی رعایت شوند.
سعی کنید این پارچه ها را با آب سرد، شوینده ملایم و دست بشویید. همچنین از چنگ زدن، کشیدن و یا فشار دادن بیش از حد آن ها جلوگیری کنید. زیرا این کار باعث تغییر شکل پارچه و آسیب به آن می شود. بعد از شستشو برای خشک کردن پارچه پشمی آن را روی یک سطح صاف در هوای آزاد و دور از نور مستقیم خورشید پهن کنید.